Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021

δημιουργία

-Αυλή αρχή!

Άρα το ον ΕΊΝΑΙ ένας χαώδης ακίνητος όγκος όγκος δλδ ομοιόμορφος δλδ δεν υπάρχει χρόνος και συγκεκριμένος χώρος. 

-Το είδωλο!

Το ίδιο το σύμπαν δεν μπορούμε να το δούμε το ίδιο αλλά βλέπουμε μόνο την πληροφορία που παράγει πχ όπως το φως είτε απευθείας όπως ο ήλιος είτε έμμεσα από την αντανάκλαση του φωτός όπως την σελήνη, την ίδια την ουσία του δεν μπορούμε να την δούμε.

-Η φύσης

Μέσα από το ακίνητο άχρονο ον εκφύεται ο κόσμος με αίτιο (δεν το γνωρίζουμε) προκαλεί μια απώλεια όπου γίνεται ανάγκη τίθεται σε κίνηση προκαλώντας γύρω του απώλεια ανάγκη και παράγει πληροφορίες και έτσι  λέγοντας μέχρι την δημιουργία του κόσμου με βάση τον νου ή τον κεντρικό νόμο και φυσικά τον λόγο και την αναλογία .

-Αυτενεργος δύναμη

Εάν πάρουμε ένα κομμάτι ύλης και θέλουμε να το χωρίσουμε θα χρειαστεί να εφαρμοστεί μια δύναμη, άρα η ύλη επί της ουσίας είναι μια δύναμη που ακολουθεί κανόνες, νόμους, τον λόγο και την αναλογία, άρα ένας νους. Όπως ο Δημόκριτος είπε ότι εάν την χωρίσουμε σε μικρά κομμάτια συνέχεια θα φτάσουμε στο αρχικό δομικό στοιχείο το άτομο που δεν θα υπάρχει τέτοια δύναμη να χωρίσουμε άλλο. Άρα στην αρχή ξεκίνησε με μια τεράστια δύναμη και ταυτόχρονα πολύ μικρή, δλδ ταυτόχρονα πλησιάζει στο άπειρο σαν δύναμη και πλησιάζει στο μηδέν σαν χώρος, άρα το αειζωον πυρ.


-Αρα δημιουργία βασίζεται στον λόγο στην αναλογία στον νομό για να καλύψει την αρχική απώλεια (το αίτιο).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου